Summa sidvisningar

söndag 31 juli 2011

En liten semesterrunda.

Vi har tagit en liten runda i omgivningarna. Först landade vi på Gekås i Ullared och snabbhandlade på en timme vad vi hade förutbestämt.
Färden gick sedan vidare till Gällstad för en hel dags shopping. Favoritstället är numera Ivanhoes källare och i samma hus Factoryshop, som säljer kända märken till bra priser. Lager 157 som tidigare var vår favorit säljer numera endast i stort sett sitt eget märke, så tummen ned. Dom har däremot ett bra matställe till bra pris.
Skeppshult gjuteri blev nästa stopp och därefter Vandalorum Konst & Design i Värnamo som för närvarande har en utställning av cyklar. Nedan ett urval som sedan säljes på auktion den 13 augusti, men man kan lägga bud på Vandalorums hemsida redan nu. Cyklarna säljs inte under utropspris, som ligger mellan 7000kr och 37 300 kr för de olika cyklarna.
I hällande regn åkte vi sedan till glasriket i småland och installerade oss på Boda camping. Söndagen har vi ägnat åt Designhouse Stockholm, som också har nyöppnat glasblåsning här. Emmaboda kommun har också köpt in gammalt glas för 12 miljoner och visar det i ett nyöppnat museum här i Boda.

Kvällsutsikt från husvagnen i Gällstad.

Skeppshult Z.

Inner City Bike obs ingen kedja.

Brompton 10700kr.

Flying Pigeon PA062, Kina, 800 000 cyklar tillverkas om året.

Min favorit Pedersen-Cykeln som patenterades redan 1893. 18500 kr.

Larry vs Harry/Bullit. 19000 kr.


Lådcykelbil. 37300 kr.

Glasblåsare i Boda.

Konstglas av Bertil Vallien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar